lundi 29 mars 2010

ULTRAMEGA LORE - MODE MUSEUM HASSELT

Dans le cadre de cette exposition sur la planète mode réalisée avec le concours de Maasmechelen Village, le concept créé par Hannelore se rapproche d’un magazine de mode dans lequel déambule le visiteur. Des créateurs de mode du pays et d’ailleurs ont apporté leur concours à son projet. En fin de compte, ces rencontres avec entre autres Dries Van Noten et Jean Paul Gautier ont donné naissance à tout un éventail de genres artistiques et d'œuvres.
L’exposition qui se déroule du 27 mars au 6 juin 2010 au Musée de la Mode à Hasselt n’est ni un hommage à Hannelore Knuts ni une rétrospective de sa carrière à proprement parler. Il s’agit plutôt d’un regard scrutateur sur les petits et grands événements qui jalonnent son parcours et qui l’ont touchée au point de bouleverser sa vie.

"10 années réduites a une seule. Préparer cette exposition me fait l'effet de re-vivre ma vie en fast forward"
– Hannelore Knuts
Het internationale topmodel Hannelore Knuts (Hasselt, 1977) is de curator van een expo rond haar carrière, inspiraties en ontmoetingen. Sinds ze op haar 21ste haar studies fotografie opgaf om model te worden, liep Hannelore alle modeshows en werd ze het gezicht van exclusieve merken zoals Chanel, Gucci, Marc Jacobs en Prada.
In Hasselt krijgt ze carte blanche om een tentoonstelling samen te stellen die een blauwdruk geeft van haar 10-jarige carrière op internationaal topniveau. Je krijgt een blik in haar universum dat verder reikt dan mode alleen. Mensen die ze onderweg tegenkwam, die haar fascineren, waarmee ze zich verwant voelt en die een diepe indruk op haar achterlieten. Los van het feit of ze wel of niet in de mode zijn. Een cluster van ontmoetingen en impressies. De bezoeker ondergaat een verscheidenheid aan kunstwerken en disciplines, alsof hij bladert door een magazine met de blik van Hannelore. Zoals een stylist eindeloos verschillende merken, tweedehands kleren en persoonlijke dingen combineert, op die manier benadert ze haar rol als curator. De tentoonstelling is geen retrospectieve of een hommage aan het model Hannelore. Het is eerder een hommage aan de mensen die haar maakten tot wat ze nu is...
Modemuseum Hasselt
11 Gasthuistrasst
3500 Hasselt.
http://www.modemuseumhasselt.be/


http://www.hanneloreknuts.com/

Aucun commentaire :

more more more!

Related Posts with Thumbnails